A teljesítmény értékeléséhez nélkülözhetetlen feladat a megfelelő információk megszerzése, amik alapján értékelünk.

Szeretném illuszrálni mit is jelenthet ez egy vezetőnek, ha nem megfelelő ez a rendszer: 

Szeretnélek megkérdezni titeket, kedves blogoló társaim, hogy szerintetek milyen módszerekkel lehetne ezt a folyamatot a lehető legegyszerűbben megoldani, és hogyan kaphatnánk a legreálisabb képet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vezfel.blog.hu/api/trackback/id/tr512475017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rupf - GII6CW 2010.11.26. 16:58:52

Például rendszeresen lehet kérdőívet kitöltetni a dolgozókkal, hogy formáljanak véleményt a kollégáik teljesítményéről.

Fliszár Dániel - GOI0XH 2010.11.26. 17:37:53

Szerintem ez rossz munkaköri légkört teremthet, mert kialakulhatnak csoportok, akik kvázi összefognak a kevésbé szimpatikus kollégák ellen.
A véleményem szerint az ilyen értékeléseket függetleneknek kell elvégezniük.

rupf - GII6CW 2010.11.27. 11:52:42

@Fliszár Dániel - GOI0XH: Elképzelhető, hogy kialakulnak csoportok, de nem csak ez szolgálhat alapul a teljesítményértékelésben, ez csak annak a része. Továbbá nem feltétlenül kell minden kollégáról véleményt mondani, lehet olyan, hogy csak azt nevezi meg aki kiemelkedően teljesített vagy éppen rosszul. Egy vezetőnek egy ilyen kérdőív képet is adhat, hogy az emberek a csoportban hogyan viszonyulnak egymáshoz, és könnyebben lehet a személyes problémákat orvosolni.
süti beállítások módosítása