A gyermekvállalás időpontja hazánkban az elmúlt évtizedekben rendkívül kitolódott. Ennek több oka is lehet. A teljesség igénye nélkül csak néhány dolgot említenék:

 

  • a munkáltató nem alkalmaz frissen végzett nőket, ugyanis azok potenciális családanyák ( munka nélkül nem biztosítható a megfelelő anyagi háttér )

 

  • a fiatal nők túlságosan karrierorientáltak 

 

és még hosszan lehetne folytatni a sort.

Erre a problémára egy lehetséges megoldást a távmunka kínál, ugyanis ekkor a háztartás vezetője gyermekével lehet, miközben biztosítja számára az anyagi feltételeket.

 

http://www.tavmunkainfo.hu/magyar2001.htm

 

http://www.tavmunka.org/

 

http://www.tavmunkaportal.com/

 

Hogy hol itt a vezető szerepe? Legfőképpen a munkavállaló tájékoztatásában, az egyes munkafeladatok megfelelő allokációjában jelentkezik. Ezen felül a munkáltató jelen helyzetben is érdekelt, hogy bizonyos célprémiumokkal, adott esetben ajándékkal motiválja, megbecsülje munkavállalóját annak érdekében, hogy a munka minél gyorsabban, és precízebben elkészüljön.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vezfel.blog.hu/api/trackback/id/tr512470143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása